1. nap - Adventi naptár

1. nap 

ZSEBES ADVENTI NAPTÁR KÉSZÍTÉSE


naptarkesz.jpg




Szükséges hozzá:

- 25 db vegyes színű 12x13 cm-es téglalap (vászon)

- egy elütő színű anyagdarab a számokhoz (a hátlap anyagát használtam) A számokhoz nyomtatható szabásmintát is találsz lejjebb.

- kis darab kétoldalas ragasztófátyol (opcionális)

- 52 x 66 cm-es hátlap (vászon)
- 52 x 66 cm-es vastag vetex vagy táskamerevítő közbélés vagy egyéb vastag réteg (pl dekorfilc)

- 2 db 4 cm széles és 66 cm hosszú egyenes szálirányú szegőpánt a hátlap anyagából

- 1 db kb 55-60 cm-es vitrázs-rúd vagy vékony rúd

- zsinór a felfüggesztéshez


varras0.jpg



A varrás menete:

1. A kis téglalapok közül 5-5 darabot soronként varrj össze a 13 cm-es oldalaik mentén, 1 cm varrásszélességgel. Vasald szét a varratokat.

varras1.jpg



2. Szegd be a zsebek felső szélét, duplán behajtva, 1 + 1 cm szélesen. (Ekkor 1 zseb mérete 11 cm magas és 10 cm széles lesz).


3.. Rajzold fel a számokat (és fenyőket) a sötétzöld anyagra, a hátoldalára sütőpapíron keresztül vasald fel a ragasztós fátylat.


varras2.jpg


4. Vágd ki a számokat és helyezd el a zsebeken, vasald fel. Felvarrhatod szabad gépi tűzéssel, de a ragasztás önmagában is elég. 

varras4.jpg


5. Vasald fel vagy (ha nem ragasztós) több helyen tűzd rá a hátlap hátoldalára a vastag közbélést.

6. A hátlap alsó szélétől felfelé mérve 6 cm-t, rajzolj be egy vízszintes vonalat a hátlapra, és ettől felfelé 11 cm-ként összesen 5 vonalat rajzolj be, ezek lesznek a zsebsorok felvarrásához az illesztési vonalak. Fektesd színt színnel szemben, fejjel lefelé az alsó zsebsort az alsó vonalhoz, és varrd fel a hátlapra, 1 cm varrásszélességgel. Alulról felfelé haladva varrd fel a többi sor zsebet is. A felvarrás után a kész kis négyzetek pontosan 10x10 cm-esek lesznek, a sorok közti távolság pedig 1-1 cm.


varras5.jpg


7. Hajtsd felfelé a zsebeket, vasald le, és gombostűzd a helyükre a sorokat. Függőlegesen varrd le a zsebek közti varrásokat folytonos vonallal az egész hátlapon hosszában. A négyzetek közti árokban varrva lesz a legszebb.


8. A hátlap alsó szélét kétszer 1-1 cm behajtásával szegd be (ha vastag, beszegheted ezt is szegőpánttal, vagy a felhajtás alól vágd le 2 cm szélesen a vastag bélést)


9.. A naptár két oldalát vágd le egyenesre és a két hosszú szegőpánttal dolgozd el.


varras6.jpg


10. A naptár felső szélén 1 cm szélesen vágd le a vastag bélés szélét, és 1 cm szélesen behajtva rá a hátlapot, majd még egyszer 3 cm-t behajtva varrd végig úgy, hogy bele tudd tenni a vitrázs-rudat.


11. Vasald ki a naptárat. 


Nyomtatható számok adventi naptárhoz.




A számokat textilből kivágva felvasalhatod kétoldalú ragasztós fátyollal, körbevarrhatod szabad gépi tűzéssel (raw edge technikával) vagy sűrű cikcakk-öltéssel. Ha pedig dekorfilcből vágod ki, bármilyen textilragasztóval fel lehet erősíteni. 

A nyomtatható számsort két méretben itt tudod letölteni (kattints a szövegre)


szamok.png


A varrós adventi naptár bejegyzései napról napra bővülnek.
A 2. naptól a posztokat regisztrációval lehet elérni, ehhez kattints ide:

REGISZTRÁLOK


Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Köszönöm!