Automata tűbefűző a varrógépen

14.png


Készítettem egy videót, amiben bemutatom, hogyan kezeljük az automata tűbefűzőt a varrógépen. 

Egyes modern varrógépeken (még az olcsóbbakon is) megtalálható ez a kis mechanikus szerkezet, ami abban segít, hogy könnyebben tudjuk befűzni a tűbe a cérnát. Sokan nem használják, mert nem ismerik fel, hogy mire való. Pedig nagy segítség lehet annak, aki nem látja jól a tű lyukát. Különösen a vékony tűkbe nehéz beletalálni szabad szemmel. 

Persze, léteznek külön kapható kézi segédeszközök is erre a célra, de ha már van a varrógépen egy ilyen alkatrész, miért ne használjuk, igaz? 

Egy fehér műanyag kar található a tű bal oldalán - ne tévesszük össze az automata gomblyukvarró karjával, ami hátrébb helyezkedik el.
A tűbefűző rugós, műanyag karját a legtöbb gépen lenyomva kell tartani, de olyat is láttam már, ahol ha lehúzzuk, berögzül az alsó helyzetbe. Miközben lenyomva tartjuk, behelyezzük a cérnát vízszintesen, majd felengedve a rugós kart, a cérna befűződik a tűbe. 


A titok nyitja egy hajszálvékony drótocska, ami hátulról bemegy a tűbe, elkapja az elöl behelyezett szálat, majd áthúzza a tű lyukán. Ez a pici drótszál nagyon sérülékeny, könnyen elhajlik, és ezzel el is romlik az egész szerkezet.


Már az első kipróbálásnál arra figyelj, hogy az automata tűbefűzőt csak a tű legfelső helyzetében lehet (szabad) csak használni! 

Nézd meg videón is, hogyan működik: 


 



Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg másokkal is a Facebookon, és mentsd el a Pinteresten!


Az idastyle.hu és blog.idastyle.hu oldalak teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A cikkek, leírások, fotók, rajzok, vagy ezek részleteinek másolása, sokszorosítása, üzleti célú felhasználása TILOS, és jogi következményeket von maga után. 

Engedélyezett a link vagy az oldal internetes megosztása.