BABI babzsákfotel

babzsak2.jpg


A BABI babzsákfotelt évekkel ezelőtt terveztem a lányomnak, és azóta többször is megvarrtam már, kisebb módosításokkal. Okulva a tapasztalatokból, most az eddigi legjobb megoldást mutatom be, ami nekem bevált.


A babzsákfotelem formáját magam terveztem, egyedi, gömbölyded forma - olyan, mint egy óriás babszem. Ezért lett a neve BABI :)


A megszokott kissé szögletes vagy csúcsos változatok helyett valami mást akartam, ezért terveztem rá a hajtásokat, amiktől gömbölyded lesz. 

Egyelőre ilyen fazont máshol nem láttam, de remélem, hogy majd ti mutattok sokat, ha megvarrjátok magatoknak.

Mindenképpen küldjetek képeket, jó?


IMG_20210514_183436_894kesz1.jpg



Lássuk, mik voltak a korábbi rossz élményeim a babzsákokkal, amiket meg akartam reformálni:

- Használat közben könnyen kiszakadhat a huzat a varrás mentén. 

- A zsák megtöltése általában elég nehéz, különösen, ha kicsi a nyílás. A polisztirol golyócskák beborítják az egész lakást, és az elektrosztatikusság miatt szinte lehetetlen összetakarítani. A plafonon és függönyökön is szálldosnak a kis komisz fehér gömböcskék. Hallottam már mindenféle tölcséres trükkökről, de egyik sem győzött meg.

- Nem könnyű a megtöltött zsákot utólag kézzel bevarrni, mert omlik ki a töltelék.

- Pár hónap után a "legdagibb" babzsákfotel is lelapul, utántöltést kíván, és akkor kezdődhet a macera újra.

.....Na, ezeket most felejtsük is el! 


IMG_20210514_160830_348.jpg


Nézzük a BABI babzsákfotel fő adatait:

- 250 literes, felnőtt méret (a szabásmintát pontosan ehhez a térfogathoz méreteztem)

- 2 rétegű huzata van, a felső huzat levehető, mosható. 

- Tölteléke: polisztirol golyó.


Anyagszükséglet: 

Rétegenként 2,2 méter, 140 cm széles erős szövésű, (nem laza, nem csúszós-foszlós) vászon vagy szövet, nem baj, ha picit rugalmas. (A bélés és a külső anyag együtt 4,4 méter.) Kell még hozzá tépőzár, és egy hosszú cipzár. A töltetlék pedig 250 liter, jó minőségű polisztirol golyó.


Konkrét anyagfajtára nem teszek javaslatot, ízlés és ár szerint is rengeteg féléből választhattok. Szuper környezettudatos és fenntarthatóságot célzó megoldás lehet meglévő ruhák, ágynemű huzatok, függönyök, farmer nadrágok újrahasznosítása a belső és/vagy külső rétegre is. A használt lakástextilnél ellenőrizzétek, elég erős-e, nincs-e elkopva, meggyengülve. 


A tölteléket innen is megrendelheted: Babszem.hu . Jó szívvel ajánlom őket. A termék nem zúzalék, hanem valódi golyó, jó minőségű. (Ez nem fizetett hirdetés.)


A teljes leírás és szabásminta ingyenes - de csak regisztrált tagok számára elérhető.

KÉREM


AZ INGYENES ANYAGOKAT


Mi ez az Online Varróiskola, ahová regisztrálunk?

A tagok számára ingyenes leírások, videók, szabásminták érhetők el a bejelentkezés után. A regisztrációval elfogadod, hogy az IdaStyle e-mail értesítéseket küld az újdonságokról. Az idastyle.hu webshopban vásárolt videós tananyagokat is ugyanitt belépve, a személyes fiókodban találod. 


Az Online Varróiskolába belépve tudod megnézni azokat a VARRÁS OKTATÓ VIDEÓKAT is, melyeket megrendeltél az IdaStyle.hu webshopban. 


Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg másokkal is a Facebookon, és mentsd el a Pinteresten!


Az idastyle.hu és blog.idastyle.hu oldalak teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A cikkek, leírások, fotók, rajzok, vagy ezek részleteinek másolása, sokszorosítása, üzleti célú felhasználása TILOS, és jogi következményeket von maga után. 

Engedélyezett a link vagy az oldal internetes megosztása.