Darázsszövet konyharuha szegése

waffle_konyharuha.jpg


Készítettem egy videót, amiben bemutatom, hogyan szegjük szegőpánttal a darázsszövetből készült konyharuhákat, törölközőket. 

  IMG_20220911_171158_178.jpg

A darázsszövet tulajdonképpen pamut piké, de nevezzük waffle anyagnak is, mert felülete a gofrihoz hasonló. A domború felület és a 100% pamut tartalom miatt nagyon jól szívja magába a nedvességet, ezért törlőkendő, törölköző, fürdőköpeny készülhet belőle. 

A megvásárolt anyag sima felületű, majd az első mosás után összeugrik, zsugorodik és gofri-szerű lesz. Mindenképpen mossuk ki kb. 40 fokban, hogy elérje a végleges méretét. Szabás előtt ki is vasalhatjuk, de a kész kendőket, ruhákat később már nem kell vasalni. 

IMG_20220912_123759_583.jpg


A szegésre legjobb valamilyen világos pamutvászon, a csíkokat otthoni maradékokból is szabhatjuk. A darázsszövet könnyen varrható, normál tűvel, normál öltéshosszal. Erősebben foszlik, mint a vásznak, ezért is célszerű külön szabott pánttal beszegni a szélét. 


A szegőpánt szabott mérete 4,5 cm, a kész szegély pedig kb. 1-1,2 cm lesz. A videóban nem használok speciális szegőtalpat, a pántot két művelettel varrtam fel. A pánt varrását a waffle anyag hátoldalán kezdjük, és a színén tűzzük vissza. Ilyenkor nem baj, ha a hátoldalon nem pont a pánt szélére esik a varrás. 

Azt is megmutatom, hogyan készül a borítéksarok és az akasztó.

 



Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg másokkal is a Facebookon, és mentsd el a Pinteresten!


Az idastyle.hu és blog.idastyle.hu oldalak teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A cikkek, leírások, fotók, rajzok, vagy ezek részleteinek másolása, sokszorosítása, üzleti célú felhasználása TILOS, és jogi következményeket von maga után. 

Engedélyezett a link vagy az oldal internetes megosztása.