A kézi tűbefűző

Sokunknak okoz nehézséget a cérna befűzése a tűbe, és a varrógéptű cseréje is. 


Biztos ismered ezt a kis fém lemez tűbefűzőt, ami a varrótűs készletekben van. A rajta lévő hajszálvékony drótszálat kell átdugni a tűlyukon, és azzal áthúzni a cérnát. Igen ám, de ezeket nem hosszú távra tervezték. Van, amikor már az első használatnál eltörik, szétpattan a pici drótszál, és dobhatjuk a kukába. Ráadásul ez inkább kézi varráshoz való, a varrógéptűhöz nehéz vele hozzáférni. Szóval nem ez a legjobb eszköz a cérna befűzéséhez. 


lemez_tubefuzo.jpg



Sok modern varrógépen megtalálható az automata tűbefűző szerkezet, amit már bemutattam ebben a korábbi blogbejegyzésben és videóban. A régi varrógépek viszont nem rendelkeznek ezzel a funcióval, és az új gépeken is előfordul, hogy az automata tűbefűző elromlik, nem is javítható. Így továbbra is gond lehet, ha vékony a varrógép tűje, és nem látjuk jól a tűlyukat, vagy szöszös a cérna vége. 

Nemrég egy szuper praktikus kis eszközre bukkantam, ami megkönnyíti a cérna befűzését a varrógéptűbe és a kézi varrótűbe is, ráadául még a tűcserét is könnyebb vele elvégezni. Ez a kézi tűbefűző. 

Ez a kézi szerszám a fent említett kis fémlemeznél sokkal masszívabb, megbízhatóbb, mert nem drótszál, hanem egy vékony, de erős fém villa mozog benne, ami bevezeti a cérnát a tűbe. Rugóval működik, és nagyon könnyű a használata. 


Itt vásároltam a kézi tűbefűzőt: Varróvilág.hu

kezi_tubefuzo.png



Az alábbi videóban bemutatom, hogy használható a kézi tűbefűző:




Itt pedig bemutatom, hogyan segít ez a szerszám a varrógéptű cseréjében:





Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg másokkal is a Facebookon, és mentsd el a Pinteresten!


Az idastyle.hu és blog.idastyle.hu oldalak teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A cikkek, leírások, fotók, rajzok, vagy ezek részleteinek másolása, sokszorosítása, üzleti célú felhasználása TILOS, és jogi következményeket von maga után. 

Engedélyezett a link vagy az oldal internetes megosztása.